Kurser

Kurser

Vi har en rad olika utbildningar, kurser och föreläsningar inom både hälsa och arbetsmiljö.

Med våra utbildningar vill vi ge dig och din företag kunskap och inspiration till ett givande och effektivt hälso- & arbetsmiljöarbete

Vi erbjuder och utbildningar inom bland annat fysisk aktivitet och hälsa, stress, kost, träning, ergonomi, hot och våld samt hjärt- och lungräddning (HLR). Vi skräddarsyr självklart utbildningar utifrån just ditt företags eller din organisations unika behov och önskemål. Kontakta oss så tittar vi på en lösning för ert företag!

Förslag på kurser:

Ergonomi
En viktig faktor för en bra arbetsmiljö är en god ergonomi. Vår prestationsförmåga påverkas om vi har ont i t ex nacke, rygg eller arm. Målet är att öka kunskapen om belastningsergonomi. Hur kan jag själv förebygga, kopplat både till mitt eget arbetssätt och arbetsplats?

Vi anpassar föreläsningen efter ert företags behov och exempel från innehållet är:
 • Vad är en belastningsskada?
 • Kan man förebygga ont i rygg eller nacke?
 • Arbetsteknink
 • Hur ser en bra datorarbetsplats ut?
 • Vad kan jag göra själv om jag får ont?

Vi gör även arbetsplatsbesök där vi gör en översyn över din/er arbetsplats. Vi kartlägger även hur du kan arbeta mer ergonomiskt vid distansarbete. Tillsammans ser vi vad du eller ditt företag har behov av.

Stresshanteringskurs
Stress har blivit en del av vår vardag. Blir stressen långvarig utan möjlighet till återhämtning kan både vår kropp och själ ta skada. Stressrelaterad ohälsa är idag den vanligaste orsak till sjukskrivning i Sverige. Att lära sig hantera den ofrånkomliga stressen som är en del av livet och att förändra den stress som är möjlig att göra något åt kan hjälpa kursdeltagarna att må bättre både fysiskt och psykiskt.

Syftet med kursen är att deltagarna ska:
 • Lära känna igen signaler på stress
 • Utveckla strategi för att hantera och förebygga stress
 • Förstå betydelsen av fysisk aktivitet på rätt nivå för att uppnå och bibehålla god hälsa
 • Få verktyg för att själv kunna påverka tankar, känslor och beteenden

Målet med stresshanteringskursen är att deltagarna bättre ska kunna hantera den ofrånkomliga stressen som är en del av livet och att förändra den stress som är möjlig att göra något åt.

Sömnkurs
Har du svårt att somna, eller händer det att du vaknar lätt och inte kan somna om? Kursen vänder sig till dig som har sömnproblem. Du kommer att få lära dig mer om sömn, vad sömnproblem kan bero på samt strategier för att förbättra din sömn.

Hjärt-lungräddning (HLR) med hjärtstartande för vuxna

En utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) för vuxna som ger dig grundläggande kunskaper i hjärt-lungräddning och hur du använder en hjärtstartare. Statistiken visar att det är fler än 20 personer per dag som drabbas av plötslig hjärtstopp och flertalet av dessa personer är i arbetsför ålder. Vid ett snabbt och korrekt ingripande ökar chanserna markant till överlevnad.

HLR- utbildningens innehåll
På denna utbildning får du kunskaper som kan rädda liv. Utbildningen varvas med teori samt genomförs med praktiska övningar, alla deltagare får en egen docka att praktisera på. Innehållet i utbildningen är både teoretisk och praktisk, där tonvikten ligger på det praktiska. Grupperna är inte så stora, detta för att du skall på utrymme till praktiska övningar samt möjligheten till stöttning från vår instruktör.

Våga tänka nytt om kost, vikt, hälsa och rörelse
En inspirationsföreläsning av fysioterapeut och dietist som visar på hur du kan se på dina vanor på ett nytt sätt.
 • Hur kan vi sätta alla hälsoråd i ett större sammanhang
 • Hur blir du mer medveten om dina vanor?
 • Vad fungerar hela livet
 • ” Det är inte dig det är fel på, du har bara överlevnadsinstinkt”

  Fysisk aktivitet och hälsa
  Forskning visar att det finns ett positivt samband mellan regelbunden fysisk aktivitet och hälsosamma hjärnfunktioner t. Ex kan fysisk aktivitet påverka minne och koncentrationen samt skydda mot depression. Tar din träning mer energi än den ger? Behöver du stöttning i rätt dos av fysisk aktivitet. Hur får vi tiden att räcka till? Måste man verkligen ge sig ut i löparspåret eller gå till gymmet? Hur påverkas kroppen av motion? Stress och återhämtning – hur påverkas kroppen

  Detta är några av de frågeställningar vi går igenom på vår föreläsning, har du själv några infallsvinklas du och ditt företag vill lyfta in tar vi såklart hänsyn till dessa!